Sverige bloggar

Skapa en bra modeblogg

shutterstock_166552250

Om du har ett brinnande intresse för mode och gillar att skriva, kan du bli nästa modebloggare. Men det handlar inte bara om att fylla en sida med text. Det krävs lite mer eftertanke och rutiner för att ens blogg ska bli populär. 

Här utelämnar allt prat om sökmotoroptimering och marknadsföring, saker man kan kolla upp på nätet och få hjälp med av företag. Istället fokuserar vi på hur du ska börja för att din modeblogg ska vara intressant.

Visa upp det du gillar

En modeblogg handlar till stor del om bilder, att visa upp vad som är populärt eller det man själv gillar. I bloggsyfte kan man låna bilder från sidor, men se till att vara insatt i hur upphovsrättslagen fungerar och vad man får och inte får göra i bloggosfären. Ta även dina egna bilder och lägg upp, då kommer läsaren närmare dig och ditt skriveri. Man ska inte bara använda bilder på sakerna man gillar. Om produkterna finns att köpa i butik ska man skriva ner information såsom vart och vad det kostar. Skriver du om hängslen som den senaste modetrenden, kan du förutom en bild även lägga en länk till sajten där man kan köpa hängslen. Om du kopplar samman bilden med en länk, förstår man vad du pratar om utan att man ens behöver läsa texten.

shutterstock_252897604

Hitta en nisch

På nätet är mode ett populärt ämne, det finns många andra som bloggar om mode. För att din blogg ska stå ut bland konkurrenterna behöver du vara unik på modebloggsmarknaden. Medan alla andra skriver om sina favoritkläder och vad de köpte på semestern, kan du skriva om designers eller hur man skapar sin egen kollektion. Hitta ett område inom ämnet mode och fokusera på det.