Sverige bloggar

Planera en födelsedag på bästa sätt

Visst är det kul med födelsedag! Många i Sverige firar sin födelsedag, speciellt de jämna åren. Om du eller kompisen fyller 20 eller 50 spelar ingen roll, det finns väldigt mycket rekvisita och teman att välja mellan.

Ballonger och dukning

Hemmet eller festsalen ska prydas för fest. Färgglada ballonger, papperstallrikar i guld samt girlanger piffar upp lokalen. Välj tema eller färgnyans och håll gärna födelsedagsbarnet i åtanke. Jämfört med andra fester är ju födelsedagskalas till för huvudpersonen.Lättast kommer du undan med plockmat och kallskuret. Givetvis kan du leta på webben efter inspiration, kanske pröva svenska läckerheter från ditt favorit-län? Födelsedagstårtan är väl självklar men här kan du experimentera med något nytt. Vad säger du om en pannkakstårta eller en portionstårta av cupcakes, alltså muffins med frosting av färskost och smör?

Pyssel och program

Slutligen vill du kanske bjuda på pyssel och program som är åldersanpassat. För barn är exempelvis färggranna lekbollar för bollhav eller annan lek en utmärkt idé. Medan vuxna troligtvis hellre dansar. I så fall ska du minnas bluetooth högtalarna för maximal stämning. När det gäller ett litet partygäng passar bordsspel jätte bra. Beställ i god tid till festen så du kan njuta när gästerna kommer, utan att behöva oroa dig för att något saknas.