Sverige bloggar

Lösningar för dig som driver butik av något slag

Driver du en butik är det viktigt att ha ett fungerande kassasystem. Utan en bra kassa kan du inte ta betalt av dina kunder på ett smidigt sätt. Letar du efter en ny lösning till din butik kan du kolla runt online för olika lösningar.

Flera betalsätt

Idag är det allt vanligare att butiker erbjuder sina kunder flera olika betalsätt. De två som tidigare har varit vanligast, kort- och kontantbetalning, får idag ge plats åt andra betalsätt. Det som tagit över mest är betalning via mobilen. Idag är det lätt att använda sig av tjänster som Google Pay och Apple Pay och därmed inte behöva ha kortet med.

Trenden idag bland kunderna är att de vill att betalningen ska gå fort. Trots att det enbart handlar om minuter eller sekunder känns det för många som en evighet att vänta på växel eller knappa in PIN-koden.

IT-säkerhet

För att ditt kassasystem ska fungera är det också viktigt att din IT-säkerhet håller. Det är allt fler butiker som råkar ut för cyberangrepp som slår ut kassan i minuter, timmar eller längre perioder. Alltid räcker det inte heller att din butik har bra säkerhet. Ibland är det systemet du använder som angrips. Vid sådana tillfällen är det flera butiker som blir drabbade av angreppet.