Sverige bloggar

Kläder till sommaren

Så här på vårkanten går de flesta och längtar efter den varma årstiden, sommaren. Visst finns det också de som känner viss ångest inför sommaren, då handlar det ofta om att de måste förnya sin garderob. På nätet finns ett stort utbud. Du får dessutom en hint om vad som är moderätt och riktigt inför sommaren.

Lite modetrender

Det är inte på något vis nödvändigt att slaviskt följa mode och trender, men somliga tänder är faktiskt rätt så praktiska. Ett exempel på vårtrend är en stor trenchcoat. Det är ju ett nyttigt och praktiskt plagg på många sätt. Det kan ju till och med vara så att du har en trenchcoat redan.

Hållbart mode

Vill du vara moderiktig men även miljömedveten kan du säkert hitta en del läckert i secondhandbutikerna. Det är inte orimligt att tro att du faktiskt kan hitta en snygg vit trenchcoat där. Köper du nytt är det klokt att titta efter miljömärkning som Svanen eller Bra Miljöval. En annan variant för dig som är medveten är att tillämpa Slow Fashion. Det innebär att du i din garderob har färre kläder men av mycket hög kvalitet med mindre miljöpåverkan.