Sverige bloggar

Få behandling under och efter din graviditet

En graviditet ska absolut inte ses som en skada eller en sjukdom, snarare är det ett tecken på att din kropp fungerar som den ska. Med det sagt så är en graviditet en stor påfrestning på kroppen och de allra flesta kvinnor får en del krämpor under och efter sin graviditet.

Att det är tungt och ibland kan kännas obehagligt får du nog stå ut med. Men har du smärta går den ofta att lindra. Hos Muskelcentrum kan du få hjälp med besvär kopplade till graviditeten. Det är inte helt ovanligt med muskelsmärta under eller efter en graviditet. Tyngdpunkten på din kropp skiftar, vilket gör att du belastar den annorlunda.

Kroppen genomgår förändringar under en graviditet

Under en graviditet sker förändringar i kroppen. Exempelvis är det vanligt med bäckensmärta på grund av att lederna mjukas upp. Det här kallas foglossning och är helt normalt under en graviditet. Du kan minska smärtan på olika sätt, exempelvis genom träning.

Men det är också viktigt att vara snäll mot kroppen och acceptera att förändringar sker. Förändringarna är sällan något negativt, utan snarare ett tecken på att din kropp gör sitt jobb. Upplever du mycket smärta eller obehag är det dock viktigt att du söker hjälp.